ecoLAMINATE water- en vonkdichte laminaat

ecoLAMINATE is een oplosmiddelvrije 2-componenten epoxy laminaat met een hoog vulvermogen en is speciaal ontwikkeld voor een damp- en waterdichte en vonkdichte bekleding van pijpleidingen. Aan dit product worden specifieke eisen gesteld zoals gebruiksvriendelijk en oplosmiddelvrij, omdat het laminaat versneld wordt verhard met een gasbrander en dient aangebracht te worden in een laagdikte van 3 mm. incl. glasvezel. Het corrosiewerende laminaat, versterkt met glasvezel, biedt een sterke en een langdurige bescherming zowel onder als boven water. Het unieke product voldoet aan eisen op het gebied van hoog hechtingsvermogen, corrosiewering, damp- en waterdichtheid, vonkdichtheid, hardheid, flexibiliteit, slijtvastheid, slagvastheid, chemicaliën resistentie en duurzaamheid.

Gifvrij

ecoLAMINATE biedt de verwerker vele voordelen: het is een gifvrij product, oplosmiddelvrij, reukarm, er is geen explosiegevaar en tussen de lagen hoeft niet geschuurd te worden. ecoLAMINATE voldoet aan de huidige milieu- en veiligheidsvoorschriften en is zowel binnen als buiten veilig te verwerken.

Langdurige bescherming

ecoLAMINATE is gebruiksvriendelijk en zonder verdunning te verwerken met een kwast of verfroller. Het is uitstekend te verwerken met glasmatten of glasvezel van diverse diktes en vliesvezel. Omdat ecoLAMINATE geen oplosmiddelen bevat is de dikte van een aangebrachte natte laag gelijk aan een droge laag; het verdampingsverlies is nihil. Als ecoLAMINATE op de voorgeschreven wijze wordt aangebracht kan het jaren goed functioneren en biedt het een langdurige water- en vonkdichte bescherming.

Met behulp van geavanceerde researchapparaten bij diverse bedrijven is ecoLAMINATE aan uitgebreide tests onderworpen conform eisen op het gebied van hechting, hardheid, vonkdichtheid, etc.

Aan te brengen op :  staal en 2-componenten coatings / primers
Verpakkingen :
2,5 kilogram, 7,5 kilogram en 31 kilogram
Kleuren :
licht grijs
Verwerkingstijd bij 20° C :
ca. 30 minuten
Overschilderbaar na :
de volgende dag
Verbruik :
ca. 1 m² per 3 kilogram in een laagdikte van 3 mm.
Gereedschappen :
kwast en verfroller
Aanbevolen systeem :
ecoNOMIC en ecoLAMINATE met glasvezel tot de gewenste laagdikte
     
Eigenschappen :
mens- en milieuvriendelijk
    bevat geen giftige stoffen
    oplosmiddelarm
    reukarm
    water- en chemicaliën resistent
    damp- en waterdicht
    corrosiewerend
    vonkdicht
    krimpvrij
    slijtvast
    hoge slagvastheid
    flexibel
    hard
    glad oppervlak
    vlampunt > 125° C
    geen explosie gevaar
Klik hier voor de gebruiksaanwijzing

Voor nadere informatie en verkoop verwijzen wij u naar ons e-mail adres: info@ecolinecoatings.com