ecoFLEX corrosiewerende topcoating

Slijtvaste, corrosiewerende en damp- en waterdichte epoxy coating die vrijwel geen onderhoud behoeft en een langdurige bescherming biedt.

ecoFLEX is een corrosiewerende 2-componenten epoxy coating die ontwikkeld is voor hoogspanningsmasten. Voor deze toepassing worden specifieke eisen gesteld aan de coating: deze dient gebruiksvriendelijk te zijn, moet vasthechten op koolteerlagen en oude verflagen en in één laag van 150 µm aan te brengen zijn. ecoFLEX voldoet aan de eisen op het gebied van hechtingsvermogen, damp- en waterdichtheid, hardheid, flexibiliteit, slagvastheid, slijtvastheid, corrosiewering, chemicaliën resistentie, zoutnevel resistentie en duurzaamheid.

Gifvrij

ecoFLEX biedt de verwerker vele voordelen: het is een gifvrij product, oplosmiddel- en reukarm en tussen de lagen hoeft niet geschuurd te worden. ecoFLEX voldoet aan de huidige milieu- en veiligheidsvoorschriften en is zowel binnen als buiten veilig te verwerken.

Langdurige bescherming

ecoFLEX is gebruiksvriendelijk en zonder verdunning te verwerken met een kwast of verfroller. Het dekt uitstekend, blijft staan op verticale vlakken en vloeit mooi glad. Omdat ecoFLEX slechts 6 % oplosmiddel bevat is de dikte van een aangebrachte natte laag nagenoeg gelijk aan een droge laag; het verdampingsverlies is minimaal. Als ecoFLEX op de voorgeschreven wijze wordt aangebracht kan het jaren goed functioneren en biedt het een waterdichte bescherming.

Aan te brengen op : staal, koolteer lagen en oude verflagen
Verpakkingen :
2,5 kilogram, 7,5 kilogram en 31 kilogram
Kleuren :
RAL kleuren
Overschilderbaar :
de volgende dag
Verbruik :
6 m² per kilogram
Gereedschappen :
kwast of verfroller
Aanbevolen systeem :
1 laag in een laagdikte van ca. 150 µm
     
Eigenschappen :
mens- en milieuvriendelijk
    bevat geen giftige stoffen
    oplosmiddelarm
    reukarm
    zoutwater- en chemicaliën resistent
    damp- en waterdicht
    corrosiewerend
    slijtvast
    hoge slagvastheid
    flexibel
    hard
    glad oppervlak
    isoleert giftige dampen (PAK’s)
    vlampunt > 125° C
Klik hier voor de gebruiksaanwijzing

Voor nadere informatie en verkoop verwijzen wij u naar ons e-mail adres: info@ecolinecoatings.com