RESEARCH & DEVELOPMENT


ecoLINE coatings BV investeert in een beter milieu en werkt uitsluitend met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Vanaf het eerste moment van het ontwikkelingsproces houden we rekening met het milieu en de gebruikers van de producten: geen giftige stoffen, reuk- en oplosmiddelarm en gebruiksvriendelijk. Inmiddels is bekend dat koolteerverven niet meer gebruikt mogen worden en dat biocidehoudende antifoulings en oplosmiddelen zeer omstreden zijn. Oplosmiddelen behoren tot de categorie Vluchtige Organische Stoffen (VOS) en zijn milieubelastend. Bovendien zijn ze zeer schadelijk voor de gebruiker en kunnen ze leiden tot diverse lichamelijke klachten en zelfs het Organisch Psycho Syndroom (OPS) tot gevolg hebben.

Kwaliteit en duurzaamheid

Daarom hebben wij mens- en milieuvriendelijke 2-componenten epoxy producten ontwikkeld voor diverse toepassingen voor zowel onder als boven de waterlijn. Daarbij hebben we zowel kwaliteit als duurzaamheid nagestreefd. De zorgvuldig gekozen grondstoffen, geselecteerd na vele testen, resulteerden in veelzijdige producten met diverse functionele eigenschappen zonder schadelijke oplosmiddelen of giftige stoffen.

Met behulp van het geavanceerde researchapparaat van TNO Industrie en het Centrum voor Onderzoek en Technisch advies (COT) zijn een aantal producten aan uitgebreide tests onderworpen conform de eisen.

Onze producten voldoen aan de wettelijke eisen voor binnenwerkzaamheden en mogen “groene producten” genoemd worden. De producten bevatten geen giftige stoffen, zijn reuk- en oplosmiddelarm, een aantal producten is zelfs oplosmiddelvrij.

De producten van ecoLINE coatings BV worden geproduceerd, opgeslagen en verkocht conform de huidige milieu- en veiligheidsvoorschriften. ecoLINE coatings BV is gecertificeerd in overeenstemming met de eisen van de normen NEN-en-ISO 9002 en 14001 volgens de normen van Bureau Veritas Quality International BV (BVQI).

Onze producten ecoSHIELD, ecoGUARD, ecoPROTECT, ecoBOTTOM, ecoBRONS-BOTTOM, ecoNAUTIC en ecoMARINE zijn gepatenteerde producten.