ecoLINE coatings levert milieuvriendelijke onderwatercoatings met drie jaar garantie.

Reeuwijk, 03 maart 2008 - ecoLINE coatings toon op de HISWA drie milieuvriendelijke onderwatercoatings geschikt voor zoet, brak en zout water. Deze twee-componenten coatings zijn gebruiksvriendelijk, geurloos en een ecologisch verantwoord alternatief voor de huidige antifoulings. ecoLINE biedt op haar producten bovendien drie jaar garantie.

De coatings zijn flexibel en hard, dekken uitstekend en zijn eenvoudig aan te brengen op diverse ondergronden, zoals gelcoat, twee-componenten coatings of –primers en harde antifoulings. Bij verwerking van de producten zijn geen verdunningsmiddelen nodig bovendien bevatten ze geen giftige stoffen. Tijdens het verwerken van de producten is er dus geen gevaar voor de gezondheid en het watermilieu wordt niet belast. De ecoLINE producten zijn bovendien gebruiksvriendelijk.

De producten zijn al meer dan 5 jaar in de praktijk toegepast op schepen binnen en buiten europa, in zowel zoet, zout en brak water. Uit het gebruik blijkt dat de coatings zorgen voor een zeer goede en langdurige bescherming: op de schepen werd geen aangroei van algen, mosselen en zeepokken waargenomen. Het is bovendien niet nodig om het onderwaterschip elk jaar opnieuw te behandelen met de coatings; eenmaal per jaar het schip reinigen houdt het schip schoon. Bovendien is gebleken dat de coatings ook kunnen worden toegepast op hout, staal, aluminium en polyester. De reacties van booteigenaren zijn zonder uitzondering positief.

Op de website van ecoLINE coatings, www.ecolinecoatings.com, kunt u informatie vinden over de gepatenteerde coatings, de verwerking hiervan en vele andere ecoLINE producten. De producten zijn verkrijgbaar via diverse distributeurs en watersportwinkels en binnenkort ook te bestellen via de website.

Over ecoLINE coatings

ecoLINE coatings is opgericht in 1996 en gevestigd te Reeuwijk. ecoLINE coatings ontwikkelt, produceert en levert epoxy producten voor verschillende toepassingen in diverse marktsegmenten, zoals de zee- en binnenscheepvaart, recreatievaart, staalindustrie en de bouw. Bij de ontwikkeling van de producten, gericht op duurzaamheid en kwaliteit, staan mens en milieu centraal. De onderwatercoatings zijn gepatenteerd en verkrijgbaar via ecoLINE zelf en haar distributeurs. Meer informatie over de producten van ecoLINE coatings is te verkrijgen via www.ecolinecoatings.com.